Mini club zuidholland
Image default
Recreation / Autos

Het schoonmaken van een wasbare waterpijp

Een hoofdbestanddeel van een geweldige waterpijpsessie is een pas schoongemaakte waterpijpslang. Hier bespreken we eenvoudige stap voor stap instructies voor het reinigen van afwasbare waterpijpslang slangen. Deze tips gelden alleen voor waterpijpslangen geadverteerd als “wasbaar”. Stromend water door een niet-afwasbare slang beschadigt de binnenbekleding en veroorzaakt ongewenste corrosie en/of roest.

 

Stap 1: Vul de waterpijpslang! Verwijder het mondstuk en vul de slang ongeveer halverwege met water uit een kraan. Je kunt ook het water ruit een kruik inschenken of gezuiverd water in flessen gebruiken als je dat wilt.

 

Stap 2: Citroensap is je vriend! We hebben ontdekt dat een scheutje citroensap vermengd met het water geweldig is voor het neutraliseren van alle geuren, evenals het afgeven van een “frisse” geur aan uw slang. We hebben ook gehoord dat een snufje bakpoeder zou helpen. Je kunt ook een scheutje natuurlijke reinigingsoplossing toevoegen.

 

Stap 3: Slingeren! Je gaat het water/citroensapmengsel rondslingeren, net zoals de tandarts je dat laat doen met fluoride. Steek je duimen in de uiteinden van de slang om morsen te voorkomen, en doe dit voor ten minste een goede, solide minuut. Giet het water terug in de gootsteen en herhaal deze stap zo vaak als nodig, afhankelijk van hoe vuil de slang is.

 

Stap 4: Nog meer slingeren! Nadat je het water hebt uitgegoten, zal er nog steeds wat vocht in de slang achterblijven dat de zwaartekracht alleen niet zal helpen ontsnappen. Hier komt middelpuntvliedende kracht van pas (je gaat dit trouwens buiten doen). Pak de slang bij het midden van draai hem rond aan uw zijde, waardoor eventuele losse druppels vocht zullen verdwijnen. Je hoeft dit maar minder dan een minuut te doen.

 

Stap 5: Wachten! Als je voelt dat alle waterdruppels zijn verwijderd, blaas dan nog een keer door de slag om eventuele vloeistofresten los te maken. Laat de slang uitdrogen door hem zo op te hangen dat beide uiteinden naar beneden wijzen. Hierna kun je weer genieten van de beste waterpijp.